Medlemsbrev nr 3 – 2016

framsidaUppdaterad välkomstbroschyr
Anledningen till att vi tryckt en ny upplaga är att vi har justerat våra Trivsel- och ordningsregler samt ändrat föreningens stadgar. Dessutom har den gamla upplagan nästan tagit slut.

Cykelställ med tak
Tyvärr får vi nog inte upp cykelställen med tak förrän senare i höst. Bygglovsansökan skickades in till Stadsbyggnadskontoret den 24 maj. cykelställVi har varit i kontakt med tjänstemän på kontoret. De uppger att de för närvarande har så många ärenden att det i värsta fall kan ta upp till 10 veckor innan vi får bygglov. När vi väl fått bygglovet och kan beställa cykelställen är leveranstiden cirka 8-9 veckor. Efter semestern hoppas vi kunna ge ett klart besked om när det kan bli klart.

Garantiåtgärder ”nästan” slutförda
Alla lägenheter som haft ”godkända” fel och brister enligt 2-års Garantibesiktning har i skrivande stund äntligen ”nästan” åtgärdats! Detta skulle Botrygg ha varit klara med redan den 29 februari enligt den överenskommelse som styrelsen ingick med Botrygg i november 2015. Det har varit mycket ”strul” på vägen. Att få fram nya duschdörrar har t.ex. tagit extremt lång tid. När de väl anlände visade det sig enligt Botrygg att citat: ” tillhörande skruvar inte passade”!

Botrygg uppger också att det har varit svårt att få kontakt med vissa medlemmar för att få tillstånd att gå in i lägenheterna med huvud-nyckel. Det har också bidragit till förseningarna enligt Botrygg.

underhållLångsiktig underhållsplan klar
Som vi tidigare berättat och redovisade på årsstämman så har styrelsen med hjälp av en konsult upprättat en långsiktig underhållsplan för Brf Trädgårdens hus. Planen sträcker sig från 2016 och ända fram till år 2046. Den uppskattade kostnaden är totalt cirka 12 miljoner kronor i fast penningvärde.

Föreningens kommande styrelser vet nu vilka åtgärder och underhåll som skall göras framöver så att pengar kan avsättas och arbeten kan planeras i god tid. Därmed slipper vi oönskade överraskningar och kan sova lugnt på nätterna!

Till sist vill styrelsen med husvärdar önska er alla en riktigt solig och

gladsommar