Medlemsbrev nr 8 – 2020

Dags för OVK-besiktning
Nu måste vi genomföra den uppskjutna OVK-besiktningen Besiktningen som har skjutits upp två gånger, först hösten 2019 p.g.a. tidsbrist och sedan i mars 2020 p.g.a. Corona-epidemin, måste nu genomföras. Vi kan inte vänta längre eftersom vi enligt lag måste genomföra besiktningen och vi kan inte riskera att våra ventilationssystem blir så smutsiga att vi får ett försämrat inomhusklimat och därmed skadliga luftföroreningar.

OVK CENTER AB genomför besiktningen, rensar luftkanalerna och byter ut alla luftfilter som sitter i värmeelementen i din lägenhet.
Besiktningsmännen bär munskydd och handskar, är friska och följer alla FHM-rekommendationer avseende Covid-19

Vad bör du tänka på som boende
  • Det allra viktigaste är att du ger OVK-besiktningsmannen tillträde till din bostad personligen eller via extranyckel.
  • Plockar bort föremål som är i vägen för ventiler i tak och vägg samt flyttar möbler framför elementen.
  • Till dig som stannar hemma är det tyvärr inte möjligt att säga exakt tid för arbetet i din bostad. Behöver du lämna lägenheten även för ett kort ärende är det säkrast att lämna in en extranyckel vid nyckelinsamlingen
Genomförandet sker onsdag till fredag den 16-18 september
Arbetet beräknas ta mindre än tio minuter per lägenhet och max tre dagar totalt för alla tre husen.
Beräknade tider
Onsdag 16/9, kl. 08.00-16.00, Rabattvägen 36
Torsdag 17/9, kl. 08.00-16.00, Rabattvägen 38
Fredag 18/9, kl. 08.00-16.00, Rabattvägen 40

Nyckelutlämning av extranyckel
Om det inte finns någon hemma på dagen måste du lämna en extranyckel i entrén på Rabattvägen 38 klockan 08.00 samma dag som arbetet ska utföras i din lägenhet enligt ovan.
På Rabattvägen 38 finns besiktningsmännen från OVK Center under ledning av Krister Johansson. När du lämnar din extranyckel får du fylla i ditt namn och adressuppgifter i en lista. Besiktningsmannen registrerar och tar hand om din nyckel.
Alla nycklar förses med säkerhetsnyckel-brickor som är registrerade hos polisen och hanteras med korsreferenssystem som säkerställer att inga namn eller adressuppgifter finns på nycklarna. Nyckeln returneras sedan till ditt postfack i ett omärkt kuvert efter avslutad besiktning senast fredag den 18/9.
Om du är bortrest en längre period måste du ge styrelsen tillstånd att öppna med huvudnyckel. Tillstånd ger du styrelsen via bifogade fullmakt som läggs i föreningens brevlåda alternativt skannas in påskriven och mejlas till styrelsen via info@brftradgarden.nu
Om du som är bortrest har bytt lås, så huvudnyckel ej längre fungerar, måste du istället lämna en nyckel till styrelsen i god tid innan besiktningen. Mejla info snarast.

OBS! Om du inte ser till så att besiktningsfirman kan komma in i din lägenhet på aviserad tid kommer du att bli betalningsskyldig för återbesöket.