Medlemsbrev nr 10 – 2020

Resultat av OVK-besiktningen
Den obligatoriska ventilationskontrollen visade att vårt ventilationssystem uppfyller kraven.
Den enda felanmärkningen var att en medlem hade installerat en spiskåpa med inbyggd fläkt. Det är absolut inte tillåtet. Fläkten kan trycka ut luft genom grannlägenheternas köksventilation och därmed sätta ventilationssystemet ur spel.

Besiktningen visade också att många fettfilter som sitter i spiskåpan är smutsiga och fulla med fett.
OBS! – Dessa polyesterfilter måste tvättas ur regelbundet, för hand eller i diskmaskin. Gör man inte det blir utsuget sämre vilket resulterar i ökat matos i lägenheten och försämrad inomhusmiljö.
Börjar filtret bli dåligt måste det bytas ut. Ett tips är att köpa ett metalltrådsfilter. Det tål många maskindiskar och har längre livslängd. Finns t. ex på Bauhaus och Elon-butiker eller kan beställas på nätet.

Rökning på balkong stör grannarna
Styrelsen får ibland in klagomål från medlemmar att de får in cigarettrök i sina lägenheter när någon granne röker på balkongen. Cigarettröken letar sig in i angränsande lägenheter via friskluftventilerna. Föreningen kan inte förbjuda rökning på balkonger eftersom det saknar stöd i lagen. Vi ber rökarna att visa hänsyn och i möjligaste mån undvika rökning på balkongen.
Tips: Är man extra känslig för cigarettrök kan man byta ut luftfiltren som sitter i värmeelementen mot filter av aktivt kol. Kontakta styrelsen via info@brftradgarden.nu för information hur du kan beställa sådana filter.

Informationsmöte med höststädning
Lördagen den 17 oktober hälsar vi er välkomna till informationsmöte med lite höststädning.
Styrelsen informerar om vad som händer i vår förening och i samfälligheten. Det är ett bra tillfälle att ställa frågor och lära känna dina grannar och oss i styrelsen. Efter informationen passar vi på att städa upp lite i vårt område. Vi avslutar med lite grillning. Ytterligare information kommer att sättas upp på våra anslagstavlor inom kort.

Sökes – Någon som kan sköta föreningens hemsida
Vi söker dig som har intresse och kan sköta vår hemsida. Är du erfaren och kunnig kanske du även kan förbättra och vidareutveckla hemsidan. Ersättning utgår per timma.
Meddela dig till styrelsen via info@brftradgarden.nu