Medlemsbrev nr 11 – 2020

Avgiftsfritt i december

På grund av den rådande Corona-epidemin har föreningens styrelse beslutat att efterskänka månadsavgiften som ska betalas i slutet av december.

(El- och bredbandsavgifterna måste som vanligt betalas eftersom det är kostnader som ligger utanför vår kontroll)

Några få medlemmar betalar fortfarande mot pappersavier. Det innebär att styrelsen inte kan ta ett snabbt beslut om en reducering eller en avgiftsfri månad eftersom pappersavier skickas ut kvartalsvis. Beslut måste därför tas tre månader innan avierna ska skickas ut. Vi ber er som har pappersavier att ändra till något av följande alternativa betalningssätt:

  1. E-faktura
  2. Autogiro
  3. Faktura på Botryggs kundsida

Informationsmöte med höststädning

Lördagen den 17 oktober hölls informationsmöte med höststädning. Styrelsens informerade om vad som händer i föreningen och om kommande projekt. Efter en frågestund så hjälptes alla åt att städa i vårt område, plantera ljung i våra blomlådor samt sätta upp ljusslingor på våra innergårdar.

Stort tack till alla er som kom och hjälpte till!

Så här får det inte se ut i trapphuset!

Brandinspektör Jan Tomtin, som sitter i vår styrelse, informerade på höstmötet om de regler som gäller i allmänna utrymmen som entréer och trapphus. Skulle brand uppstå och trapphuset fylls med rök blir sikten minimal. Det kan innebära livsfara om barnvagnar, cyklar eller andra prylar står i vägen och folk snubblar och ramlar på dem. En annan aspekt är att städpersonalen hindras och inte kan städa fullt ut som de ska. Vi ber er därför att avlägsna alla prylar från trapphuset, även entrémattan som du eventuellt har utanför din dörr.

Märkta cyklar kommer att forslas bort

I våra cykelställ står många cyklar som ser ut att inte ha använts på lång tid och som verkar vara övergivna. Styrelsen har märkt dessa cyklar med nyckelbricka med ett nummer. Om ingen anmäler sig som ägare kommer dessa att forslas bort för att ge plats för cyklar som används av sina ägare.

Kontrollera om din cykel är märkt. Meddela sedan styrelsen via info@brftradgarden.nu och uppge ditt namn och adress samt det nummer som står nyckelbrickan så slipper du bli av med din cykel.