Medlemsbrev nr 2 – 2022

Vad händer i föreningen?

Infomöte med vårstädning den 7 maj

Lördagen den 7 maj kl. 10.00 samlas vi på mellangården Rabattvägen 38-40. Du får träffa styrelsens ledamöter som kommer att informera om tillståndet i föreningen, ekonomi mm och vad som händer framöver. På mötet har du möjlighet att ställa frågor till styrelsen och få ett svar direkt.Efter mötet hjälps vi åt att vårstäda lite i vårt område runt husen och eventuellt plantera några växter. Därefter återsamlas vi vid sandlådan för att grilla korv och mingla.
Föreningen bjuder på korv och läsk.
För dig som är ny i föreningen är mötet ett bra sätt att lära känna dina grannar och träffa styrelsens ledamöter. Det underlättar kommunikationen och skapar en känsla av gemenskap i föreningen.
Mer information kommer att sättas upp på anslagstavlan veckan innan.

Årsstämman är måndagen den 23 maj

Årets viktigaste händelse i en bostadsrätts-förening är årsstämman. På stämman tas beslut om vilka som ska ingå i föreningens styrelse. Viktiga beslut tas också som påverkar såväl föreningens som din egen framtida ekonomi. Planera så att du kan närvara på stämman den 23 maj klockan 18.30. Stämman kommer att hållas utomhus på mellangården Rabattvägen 38-40.
Kallelse med dagordning och årsredovisning skickas ut senast två veckor innan stämman.

Dags att motionera till stämman.

Så här skriver du en motion
Kort rubrik som sammanfattar vad motionen handlar om.
Beskrivning – Beskriv problemet/frågeställningen och varför behov avändring/förbättring behövs.
Yrkan – Ge förslag till beslut dvs vad exakt ska beslutas enligt din rekommendation?
Underteckna – Skriv under med ditt namn, adress och telefonnummer.
Har du flera motioner ska du numrera dem.
Lämna din motion i föreningens postfack i entrén senast den 13 april kl. 18.00

Avtal med Tele2 är nu klart

Föreningen har nu slutit ett nytt gruppavtal med Tele2 som träder i kraft den 1: a april. Avtalet innebär att vi fr.o.m. den 1/4 får tillgång till ett snabbare bredband 250/50 utan extra kostnad.
Det betyder följande hastigheter:
Kapacitet nedström (ta emot filer) 100-250 Mbit/s
Kapacitet uppström (skicka filer) 30-50 Mbit/s

VIKTIG INFORMATION!

Du som vill uppgradera ditt bredband till 250/50 ska ringa Tele2 kundtjänst på telefon 90 222 Eventuellt får du en ny router (utan kostnad) om din gamla router inte skulle hålla måttet.

Du som tidigare har uppgraderat ditt bredband till en högre hastighet än det gamla gruppavtalet ska kontakta Tele2 på 90 222. Har du redan 250 eller 300 Mbit/s slipper du en egen faktura. Övriga som har 500, 600 eller 1200 Mbit/s får en ny förbättrad uppgraderingsrabatt på 350 kr per månad.

I Q3/Q4 får vi tillgång till den nya 10G-tekniken och gruppavtalet gäller då för bredband 250/250. Den som vill ha ännu högre hastigheter kan naturligtvis kontakta Tele2 och uppgradera till önskad hastighet.